*pagina in constructie
Accepta doar montajele corecte si de calitate!
Mare atentie! Suntem patiti si plimbati prin toate situatiile ce tin de acest subiect!
Si noi, probabil ca dumneavoastra am avut de-a face cu oameni neseriosi, cu "meseriasi" neseriosi sau falsi, cu firme hocus-pocus, cu alte cuvinte cu tepari! Suntem foarte multi cei patiti cu astfel de situatii in care apelam poate cu incredere la o firma de pe internet sau la un "meserias" de undeva si dupa putin timp constatam ca ne-am luat teapa fie la bani fie la calitatea lucrarii. Va sfatuim sa va faceti timp pentru a studia dumneavoastra inainte fiecare aspect mare si mic al fiecarei lucrari pe care doriti sa o incepeti in orice domeniu! Pare greu dar este mai sanatos pentru buzunar si cel mai important pentru psihic!
Dezamagirea pe care toti o avem atunci cand constatam ca am mai luat o teapa este destul de mare asa ca dorim sa va impartasim din ceea ce am invatat noi iar aici vom aborda doar subiectul instalatii sanitare / instalarea produselor de tratare a apei / echipamente pentru tratarea sau purificarea apei.
Va recomandam:
1) studiati bine ofertele de pe internet in privinta produselor puse la vanzare - multi par ca au oferte de pret mai bune la anumite produse dar duc lipsa de garantie reala, seriozitate, competenta in instalarea produselor, oferirea de sfaturi, intelegerea echipamentelor sau chiar a ceea ce fac!
2) incercati sa aflati cat de competenti sunt vanzatorii care va vor banii pe orice produs v-ar interesa. O ploaie de intrebari va va lamuri acest aspect daca sunteti totusi putin documentat inainte si puneti in balanta toate informatiile pe care le aflati de la mai multi vanzatori!
3) nu acceptati produse fara instalare profesionala!!! Nu orice Gigel sau Dorel instalator care stie sa lipeasca 2 tevi PPR sau sa infileteze niste piese de instalatii intelege cu ce produse are de-a face, care este logica acelor produse sau cum trebuie sa faca montajul corect! Pur si simplu experienta cu instalatorii si cu oamenii din santierul nostru (sediu) ne-a invatat ca nu toti oamenii doresc sa gandeasca mai departe de varful degetelor si in domenii cum este tratarea apei este nevoie de o gandire mai ampla fiind vorba de sanatatea oamenilor!
4) puneti intrebari despre ce veti primi la final, cum va arata instalatia montata, ce fel de piese sunt folosite, cum sunt conectate intre ele!
5) nu platiti bani in avans pana nu primiti o factura fiscala de la o firma reala, activa si cu o oarecare vechime! In domeniul comertului zilnic apar si dispar firme care aduc un container de marfa, il evapora repede in piata si apoi dispar. Rezultatul este 0 garantie si raspundere pentru ce ati cumparat! Astfel am intalnit foarte multi clienti cu echipamente incomplete, montate gresit, care nu mai functioneaza si nu ii mai gasesc pe cei care le-au vandut sau instalat, dar si clienti care in ciuda tepei luate nu mai vor sa apeleze la cei care le-au vandut produsele pentru ca nu mai vor sa aiba de-a face cu ei. Din pacate unii din astfel de tepe traiesc si se bazeaza pe oamenii care in ciuda pagubei, nu mai vor sa ii vada.
6) instalatiile de filtrare-tratare-dedurizare-sterilizare a apei se recomanda DE PREFERAT in urma unui buletin de analiza COMPLET si RECENT, efectual la un LABORATOR DE TESTARE A APEI CERTIFICAT!
7) ordinea corecta de instalare este:
a) filtru lavabil 100-600 microni (daca bugetul permite si daca se observa ca putul scoate apa cu nisip sau alte impuritati mari). Oricum este bine sa se lase spatiu de montaj pe viitor pentru un astfel de filtru.
b) baterie 2 filtre pentru sedimente fine cu cartus filtrant numai din polipropilena presata (nu sita, nu bumbac, nu carbon) la 20-1 micron!
c) statie tratare apa daca este cazul pentru fier, mangan sau alte elemente ce pot deteriora rasina dedurizatorului de apa sau a statiilor de tratare pentru alte substante chimice
d) dedurizator de apa ales cunoscand valoarea duritatii apei, a cantitatii de fier, mangan, a numarului de persoane care locuiesc in casa sau al consumului de apa
e) alte statii de tratare a apei in functie de calitatea ei
f) filtru cu carbon activ block
g) filtru de siguranta din polipropilena presata la 1 micron
h) sterilizator UV (cereti detalii legate de consumabile si componente. costurile sunt foarte importante!)
i) la bucatarie purificator de apa cu osmoza inversa (de preferat dotat cu filtru pentru eliminare nitrati si nitriti si cu lampa UV daca instalatia mare nu contine) - doar prin osmoza inversa puteti obtine apa sigura pentru baut si gatit, aceasta eliminand atat mineralele (o parte foarte mica utilizata de organism) cat si elementele si substantele nocive! In cazul in care va ganditi la povestea cu mineralele ce vor lipsi din apa si nu veti mai avea parte de minerale... va recomandam sa luati mineralele asa cum este corect si normal, din alimentatia corecta! Fructele si legumele spalate si neintoxicate sunt o sursa corecta de vitamine si minerale! Altfel cereti informatii clare despre mineralele pe care le adauga filtrele de remineralizare pe care le promoveaza anumiti vanzatori concurenti!
8) nu acceptati contracte abuzive si scumpe de mentenanta a echipamentelor instalate! De preferat este ca vanzatorii si instalatorii sa va faca un mic training de observare si intretinere a echipementului montat! Este simplu de intretinut si este mai sanatos asa.
9) efectuati periodic (1-3 ani) o dezinfectare a instalatiei principale si/sau a purificatorului de apa
10) cereti instalarea corecta a produselor comandate! Pe traseul apei, trebuie sa existe piese olandezi, manometre pentru vizualizarea presiunii, robineti principali de calitate, by-pass de calitate pe fiecare statie (nu va lasati pacaliti de by-pass-urile venite in pachet la dedurizatoare - sunt din plastic si nu sunt rezistente!), robineti de golire si de proba, posibilitati de efectuare de clorinari, etc. Pentru mai multe detalii va invitam sa studiati pozele cu montaje de pe site-ul nostru!
|