Compania AquaLight®      Produse APA PURA      Sisteme apa ultra-pura pentru laboratoare (demineralizatoare-deionizatoare apa)


LINK-URI RAPIDE PENTRU:
 

 

 

 

 

 
Sisteme profesionale apa ultra-pura pentru laboratoare
- demineralizatoare-deionizatoare de apa -
 
 
Descriere demineralizatoare:
 
Ce este apa deionizata?
Apa deionizata este exact ceea ce spune si denumirea: apa care este lipsita de ioni. Apa de robinet este de obicei plina de ioni din sol (Na+, Ca2+), din tevi (Fe2+, Cu2+) si din alte surse. 
Apa ce contine ioni, are si o electroconductivitate mult mai mare decat apa care nu contine ioni. La fierberea unei ape cu multi ioni in compozitie pana cand toata apa este evaporata, pe fundul vasului se poate observa o crusta asemanatoare sarii (acesta este reziduul fix).
 
 
Ce este apa purificata-demineralizata-deionizata (sau apa ultra-pura)?
 
Pentru ce au laboratoarele nevoie de apa ultra-pura?
De multe ori, pentru efectuarea unor experimente chimice, sedimentele, particulele fizice dizolvate in apa, microorganismele, mineralele ionii si alte elemente din apa obisnuita pot produce interferente. Acesti ioni prezenti in apa pot schimba locul cu alti ioni pe care doriti sa ii studiati, sau sa efectuati experimente. Puteti fi si interesati in a afla ce elemente se afla intr-o proba, experiment pentru care ionii din apa folosita pot produce interferente. De exemplu, un fermier poate dori sa afle ce se afla in proba de sol prelevata, sau Agentia pentru Protectia Mediului Inconjurator doreste sa stie ce emite o fabrica in aer si daca si cu ce polueaza mediul.
Dizolvarea mostrei in apa si efectuarea de teste este o tehnica des intalnita, si contaminantii din apa vor face ca intreg testul sa aiba rezultate gresite.
 
Apa ultra-pura este folosita in special in industria semi-conductorilor si farmaceutica. Din cauza miniaturizarii produselor din industria semi-conductorilor, cerintele de lucru devin din ce in ce mai stricte in fiecare an.
 
Apa ultra-pura contine prin definitie doar H2O, ioni de H+ si OH- in echilibru. Pentru aceasta, electroconductivitatea apei este de aproximativ 0,054uS/cm la 25 grade Celsius, totodata exprimata si ca rezistivitate de 18,3 MOhm.
 
Productia de apa ultra-pura se realizeaza de obicei in 2 pasi. De exemplu din apa de la robinet sau din apa de fantana, apa trebuie sa fie in primul rand demineralizata cu ajutorul membranelor de purificare sau prin procesul de schimb ionic pentru a ajunge la faza in care electroconductivitatea este de 10us/cm.
Apa demineralizata este apoi procesata prin trecerea ei printr-un mediu filtrant de mare performanta numit si rasina mixta sau printr-un sistem complex de electrodeionizare.
 
Astfel, apa ultra-pura are o electroconductivitate mai mica de 0,1us/cm.
 
 
Patul de rasina mixta, asa cum ii spune si numele, este compus din acizi cationici si anioni bazici.
 
 
 
Atentie!
Apa deionizata nu este neaaparat apa pura daca pentru deionizare a fost utilizata doar procedura de deionizare a apei! Contaminanti non-ionici pot fi inca prezenti. 
 
 
 
Cum functioneaza sistemele oferite de AquaLight?
 
Sistemele pentru purificare-demineralizare-deionizare apa comercializate de AquaLight sunt asamblate in Romania, la sediul nostru, din componentele cele mai bune si cele mai potrivite pe care le avem in portofoliul de produse. Aceste sisteme se asambleaza la comanda in functie de necesitatea clientului privind calitatea apei, volumul de apa necesar pentru utilizare, volumul de apa necesar pentru stocare, scopul pentru care va fi utilizat produsul dar si bugetul alocat pentru acest sistem.
 
Procedura de purificare, demineralizare si deionizare are loc ulterior procesului de filtrare mecanica, tratare (unde este cazul), filtrare cu carbune activ, dupa descrierea urmatoare:
La intrarea apei in sistem, primele elemente eliminare din apa vor fi sedimentele care se vor depune pe suprafata fina a cartusului filtrant din polipropilena presata la 5 microni. Aceste elemente pot fi particule fizice vizibile cu ochiul liber, sau cu o dimensiune foarte mica, de pana la 5 microni. Printre particulele retinute de acest cartus filtrant putem enumera: particule mari si mici de nisip, pamant, mal, rugina, particule erodate de apa din interiorul instalatiilor de distributie a apei, particule provenite de la imbinarile instalatiilor (pasta pentru etanseizare, calti, teflon, locktide, etc), insecte, viermi, alge, bucati de frunze si altele, in functie de provenienta apei.
 
Dupa ce apa a fost curatata la propriu de particulele aflate in suspensie ce ar fi putut infunda sau deteriora urmatoarele elemente filtrante ale sistemului, apa ajunge la filtrul cu carbon activ granular (care poate fi cartus filtrant sau filtru inline - in functie de sistem) unde carbunele absoarbe substantele chimice folosite in tratarea apei, clor, compusii clorului, trihalometani, absoarbe coloratia apei, gustul si mirosul dat de elementele prezente in apa apoi ajunge in filtrul cu carbon activ block, cu acelasi rol, dar care datorita constructiei si suprafetei mult mai mari de filtrare, ofera apei o tratare mai performanta.
 
Desi cartusul cu carbon activ block pe suprafata filtranta pentru particule fizice (suprafata cartusului ce protejeaza carbunele block din interior) retine si particule fizice mai mari de 1 micron ce pot trece de primul filtru de sedimente sau pot proveni din cartusul cu carbon activ granular, sistemele pentru apa ultra-pura sunt dotate cu un al patrulea filtru (de obicei inline) care are in interior un cartus mai mic din polipropilena presata la 1 micron pentru curatarea sigura a apei de impuritati ce pot afecta urmatorul si cel mai important element din intreg sistemul de purificare.
 
A cincea etapa in sistemul de purificare-demineralizare-deionizare a apei este cea mai importanta datorita faptului ca face trecerea la o apa pura care poate fi ulterior complet demineralizata si deionizata. A cincea etapa este etapa in care membrana de osmoza inversa isi intra in rol pentru a purifica apa, retinand si eliminand in acelasi timp din apa 85-99% din elementele ce pot fi prezente in orice apa. Acest lucru este posibil cu ajutorul porilor foarte fini de 0,0001 microni prin care trece apa. Dupa trecerea apei prin acesti pori, apa poate fi considerata pura.
 
O parte din contaminantii eliminati cu sistemele de purificare Atlantis Ultra-Pure:
Aluminiu 98%; Arsenic 96%; Nitrati 96%; Bariu 96%; Bromide 96%; Cloride 95%; Crom 95%; Clor >99%; Cianuri 95%; Zinc 99%; Floruri 96%; Fosfati 99%; Cadmiu 98%; Siliciu 90%; Trihalometani >99%; Mangan 99%; Cupru 99%; Nichel 99%; Plumb 98%; Potasiu 97%; Radiu 80%; Mercur 98%; Seleniu 98%; Sulfati 99%; Argint 97%; Strontiu 98%; Calciu 97%; Fier 98%; Bacterii >99%; Virusuri >99%; Crisptosporidium >99%; Giardia >99%.
 
Dupa purificarea apei prin membrana de osmoza inversa, este necesara asigurarea puritatii microbiologice a apei, drept pentru care dupa osmoza inversa urmeaza sterilizarea cu ultraviolete prin lampa UV. In aceasta etapa radiatiile ultraviolete vor distruge structura ADN a microorganismelor ce ar fi putut trece de toate celelalte bariere, asigurand o apa 100% pura microbiologic. Este nevoie ca apa sa fie 100% pura microbiologic pentru a dezvolta colonii de microorganisme in rasina pentru demineralizare-deionizare, in rezervorul (rezervoarele) de stocare a apei pure sau pe traseul pana la consumatorul final.
 
In urma trecerii apei prin aceste elemente filtrante, apa poate fi acum demineralizata si deionizata. La trecerea apei prin tuburile cu rasina, mineralele si ionii prezenti in apa vor fi atrasi de rasina, rezultand in final apa ultra-pura: filtrata, tratata, purificata, sterilizata, demineralizata si deionizata.
 
Inainte de a ajunge apa la consumator sau in rezervoare, apa mai trece printr-un nou filtru inline cu cartus din polipropilena presata la 1 micron, asigurandu-ne ca nicio particula de rasina nu va bloca traseul apei.
 
 
 
A) Sisteme apa ultra-pura simple non-electrice
 
Descriere demineralizatoare-deionizatoare simple non-electrice:
Sistemele non-electrice pentru purificarea-deionizarea-demineralizarea apei sunt create pentru uzul laboratoarelor sau cabinetelor mici care au nevoie de un consum mic si/sau rar de apa ultra-pura pentru activitatea practicata. Functionarea acestor produse este conditionata de presiunea minima de funtionare (minim 2 bari), pentru ca apa sa strapunga porii foarte mici (0,0001 microni) a membranei de osmoza inversa si sa invinga presiunea din rezervorul de stocare a apei ultra-pure. 
1) Atlantis Ultra-Pure UPQin 130
inline sedimente 1 micron, ca block ag+, ro 50gpd k, 1 inline dem
pentru apa de retea
Pret: 655 LEI (Garantie 5 ANI, transport, instalare, punere in functiune)
 
2) Atlantis Ultra-Pure UPQin UV 130
inline sedimente 1 micron, ca granular, ro 50gpd k; UV, 1 inline dem
apa de retea si fantana
Pret: 1005 LEI (Garantie 5 ANI, transport, instalare, punere in functiune)
 
3) Atlantis Ultra-Pure UPQ 270
x cu cadru dublu, ro 100gpd, sed 1 micron, ca granular, ca block ag+, 3 cartuse dem + 3 carcase pt dem
Pret: 1700 LEI (Garantie 5 ANI, transport, instalare, punere in functiune)
 
4) Atlantis Ultra-Pure UPQ UV 270
x cu cadru dublu, ro 100gpd, sed 1 micron, ca granular, ca block ag+, 3 cartuse dem + 3 carcase pt dem, uv
Pret: 2010 LEI (Garantie 5 ANI, transport, instalare, punere in functiune)
 
5) Atlantis Ultra-Pure UPQ 1300
x cu cadru dublu, ro 400gpd, sed 1 micron, ca granular, ca block ag+, 3 cartuse dem + 3 carcase pt dem
Pret: 2670 LEI (Garantie 5 ANI, transport, instalare, punere in functiune)
 
6) Atlantis Ultra-Pure UPQ UV 1300
x cu cadru dublu, ro 400gpd, sed 1 micron, ca granular, ca block, 3 cartuse dem + 3 carcase pt dem, uv
Pret: 2980 LEI (Garantie 5 ANI, transport, instalare, punere in functiune)
 
 
 
B) Sisteme apa ultra-pura electrice
 
Descriere demineralizatoare-deionizatoare electrice:
 
7) Atlantis Ultra-Pure UPQ UV 375
x1 cu cadru dublu, 3 cartuse dem, 3 carcase pt dem, UV, sed 1 micron, ca granular, ca block, ro 100gpd
Pret: 2380 LEI (Garantie 5 ANI, transport, instalare, punere in functiune)
 
8) Atlantis Ultra-Pure UPQ UV 700
ro 400 cu cadru dublu, 3 cartuse dem, 3 carcase pt dem, UV, sed 1 micron, ca granular, ca block, ro 400gpd
Pret: 3480 LEI (Garantie 5 ANI, transport, instalare, punere in functiune)
 
9) Atlantis Ultra-Pure UPQ UV 3000
x1 cu cadru dublu, 3 cartuse dem, 3 carcase pt dem, UV, sed 1 micron, ca granular, ca block, ro 2*400gpd
Pret: 4700 LEI (Garantie 5 ANI, transport, instalare, punere in functiune)
 
 
C) Sisteme apa ultra-pura complexe
 
Descriere demineralizatoare-deionizatoare complexe:
 
10) Atlantis Ultra-Pure UPQ LCD UV 375
x2 cu cadru dublu, sed 1 micron, ca granular, ca block, ro 100gpd, uv 6w, 3 carcase cu 3 cartuse dem, inline 1 mic + rezervor 3.2g
Pret: 3000+230 LEI (Garantie 5 ANI, transport, instalare, punere in functiune)

11) Atlantis Ultra-Pure UPQ LCD UV 700
x2 cu cadru dublu, sed 1 micron, ca granular, ca block, ro 200gpd, uv 6w, 3 carcase cu 3 cartuse dem, inline 1 mic + rezervor 11g
Pret: 3220+700 LEI (Garantie 5 ANI, transport, instalare, punere in functiune)
 
12) Atlantis Ultra-Pure UPQ LCD UV 1135
x2 cu cadru dublu, sed 1 micron, ca granular, ca block, ro 2*150 sau 200+100gpd, uv 6w, 3 carcase cu 3 cartuse dem + rez 20g
Pret: 3400 LEI+900 (Garantie 5 ANI, transport, instalare, punere in functiune)

13) Atlantis Ultra-Pure UPQ LCD UV 1430
x2 cu cadru dublu, sed 1 micron, ca granular, ca block, 2*ro 100gpd filmtec, uv, 3 carcase cu 3 cartuse dem
Pret: 3500 LEI +900 (Garantie 5 ANI, transport, instalare, punere in functiune)
 
 
D) Sisteme apa ultra-pura profesionale cu design special pentru laborator

Descriere demineralizatoare-deionizatoare profesionale cu design special pentru laborator:

14) Atlantis Ultra-Pure UPP UV 1500
x4 400gpd, uv, cadru special prefiltre si filtre rasina, senzor anti-scurgeri, afisaj 
Pret: 7700 LEI (Garantie 5 ANI, transport, instalare, punere in functiune)

 
15) Atlantis Ultra-Pure UPP UV 3000
x4 400gpd, uv, cadru special prefiltre si filtre rasina, senzor anti-scurgeri, afisaj 
Pret: 9200 LEI (Garantie 5 ANI, transport, instalare, punere in functiune)
 
 
E) Demineralizatoare-deionizatoare profesionale - capacitate mare
 
Descriere demineralizatoare-deionizatoare profesionale cu capacitate mare:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


LINK-URI RAPIDE PENTRU:


 

 

 

 

 
 
 
Copyright 2017 ©  www.filtre-apa-plata.ro  All rights Reserved. | ANPC